Uslovi korišćenja

Poštovani korisnici, korišćenjem bilo kog dela portala, smatra se da ste upoznati sa ovim uslovima, kao i da prihvatate korišćenje sadržaja ovog portala isključivo za ličnu upotrebu i na sopstvenu odgovornost. Molimo Vas da pre korišćenja naših usluga, pažljivo pročitate sledeće uslove.
Uslovima korišćenja definisana su pravila pri kupovini koja obezbeđuju kvalitet naše usluge i zadovoljstvo kupaca.

Opšti uslovi

 1. Nakon prijema narudžbine putem sajta, prodavac je obavezan da izvrši telefonsku potvrdu.
 2. Prodavac se obavezuje da naručene proizvode isporuči ispravne i u predviđenom roku.
 3. U slučaju bilo kakve promene prodavac je dužan da obavesti kupca prilikom telefonske potvrde narudžbe.
 4. Sve eventualne promene, sem promena vezanih za isporuku, se ne odnose na potvrđene narudžbe.

Rok isporuke robe

Rok za isporuku robe sa lagera je 2-5 radnih dana.

Troškovi isporuke robe

Troškovi isporuke za područje Republike Srbije se obračunavaju po važećem cenovniku “City Express” kurirske službe.
Cene se određuju na osnovu težine paketa. Obračun težine na sajtu je okviran, dok će Vam tačnu cenu saopštiti komercijalista prilikom telefonske provere porudžbenice.
Troškove dostave snosi naručilac.

Ograničenja isporuke robe

Isporuka robe se vrši isključivo na teritoriji Republike Srbije i ne može se isporučivati van granica ove zemlje.

Garancija kvaliteta

Euro impex d.o.o. garantuje za kvalitet svojih proizvoda. Svi proizvodi su originalne robne marke i odgovaraju specifikaciji navedenoj od strane proizvođača.
Tehnička roba, obavezno, uz uređaj mora posedovati garantni list dobavljača. Davalac garancije, u garantnom roku, o svom trošku, obezbeđuje otklanjanje kvarova i nedostataka proizvoda. U slučaju neizvršenja ove obaveze, davalac garancije će zameniti proizvod novim, ili vratiti novac. Garantni rok počinje danom prodaje uređaja koji se unosi u garantni list, overava i potpisuje.
Pravo na garanciju i besplatno servisiranje u garantnom roku kupac gubi u slučaju neadekvatnog rukovanja uređajem, fizičkim oštećenjem, kao i u slučaju da su vršene bilo kakve popravke, ili pokušaji popravki od strane za to neovlašćenih lica.

Garancija kvaliteta

Reklamacija na funkcionalnu ispravnost proizvoda se može, u zavisnosti od trenutka pojave nedostatka u funkcionisanju proizvoda, svrstati u jednu od sledećih kategorija:

 1. Isporučeni proizvod je vidno oštećen, nedostaju mu neki delovi (nekompletan je), oštećena je ambalaža ili su vidna oštećanja na samoj ambalaži. U ovom slučaju, problem se mora evidentirati na licu mesta, ispred kurira, tako što ćete proveriti robu i ukoliko nešto nije u redu, odmah prijaviti neispravnost. U ovom slučaju se popunjava Zapisnik o oštećenju koji moraju da potpišu i kupac i kurir. Ako kurir napusti mesto isporuke, a Vi nakon toga utvrdite kvar ili bilo koju drugu nedoslednost, Vaša reklamacija neće biti uvažena.
 2. U slučaju da je proizvod, u trenutku instalacije, ili prvog puštanja u rad, neispravan. Robu možete vratiti u roku od 8 dana od dana kupovine. Robu menjamo samo sa priloženim računom i garantim listom. Vraćena roba mora biti zapakovana u originalnu ambalažu, nekorišćena i neoštećena. Po želji, robu vam možemo zameniti za novu ili vratiti novac.
 3. Reklamacija na funkcionalnu ispravnost proizvoda u garantnom roku. U tom slučaju, proizvod isključivo šaljete u servis na onu adresu koja je upisana na garantnom listu (tu se nalazi kontakt telefon i adresa ovlašćenog servisa). Svako slanje proizvoda na drugu adresu, koja ne piše na garantnom listu koji ste dobili uz proizvod, se ne prihvata i proizvod gubi garanciju. Ovo se može dogoditi i ako sami pokušate da otklonite nastali kvar. Fizički oštećene komponente ne podležu garanciji.

Prilikom reklamacije robe u garantnom roku, kupac je dužan:

 1. Da reklamirani proizvod na servis donese u originalnoj ambalaži i u servis naznačen na garantnom listu.
 2. Da prodavcu/serviseru podnese na uvid original garantnog lista i račun o kupovini.
 3. Nakon toga, sve informacije o statusu proizvoda koji je na servisu, kupac isključivo dobija od ovlašćenog servisa gde je i ostavio proizvod.
 4. U vezi sa reklamacijama i servisom u garantnom roku, ne postoji nikakva obaveza “Euro impex-a”, pa čak ni u organizovanju prevoza uređaja do ovlašćenog servisa.
 5. Za uvažene reklamacije “Euro impex” u potpunosti snosi troškove transporta, ukoliko su ispoštovani prethodno navedeni slučajevi. U svim ostalim slučajevima troškove snosi kupac.

Povraćaj robe i novca

Povraćaj robe se koristi isključivo u slučaju reklamacije, usled neispravnosti ili oštećenja uređaja, odnosno u cilju servisiranja istog i ne može se izvršiti u druge svrhe. U slučaju da je kupac koristio uređaj, ako je uređaj otvaran, i nakon određenog vremena nije zadovoljan radom, tj. očekivao je mnogo više od naručenog uređaja - povraćaj novca, zamena proizvoda ili povraćaj istog nije moguća.

Kupac robu može da vrati samo u sledećim slučajevima:

 1. Ukoliko je greškom Euro impex-a fakturisana roba koju kupac nije poručio, rok za započinjanje procedure povrata robe je 24h od trenutka prijema robe;
 2. Ukoliko je kupcu fakturisana neispravna ili roba oštećena u transportu, rok za započinjanje procedure povrat robe je 24h od trenutka prijema robe;
 3. Ukoliko je proizvod predmet reklamacije i isti je odnešen u ovlašćeni servis zbog saniranja kvara, i kao takav nije moguće da se popravi. Od ovlašćenog servisa treba da dobijete „potvrdu o nemogućnosti popravke uređaja“. Tada je potrebno da nas obavestite telefonom, kako bi na Vašu adresu poslali reklamacioni list. Isti treba da popunite i zajedno sa uređajem da pošaljete na našu adresu. Rok za započinjanje procedure povraćaja robe je 24h od trenutka prijema reklamacionog lista. U slučaju povrata novca, ukoliko su ispoštovani prethodne odredbe, rok za povrat novca je 7 dana od trenutka prijema uređaja od strane “Euro impex”-a.

Ukoliko je proizvod predmet reklamacije i isti je odnešen u ovlašćeni servis zbog saniranja kvara, i kao takav nije moguće da se popravi. Od ovlašćenog servisa treba da dobijete „potvrdu o nemogućnosti popravke uređaja“. Tada je potrebno da nas obavestite telefonom, kako bi na Vašu adresu poslali reklamacioni list. Isti treba da popunite i zajedno sa uređajem da pošaljete na našu adresu. Rok za započinjanje procedure povraćaja robe je 24h od trenutka prijema reklamacionog lista. U slučaju povrata novca, ukoliko su ispoštovani prethodne odredbe, rok za povrat novca je 7 dana od trenutka prijema uređaja od strane “Euro impex”-a.

“Euro impex d.o.o.” zadržava sva prava promene cene proizvoda.

Zaštita privatnosti Euro impex webshop-a

Euro impex WebShop visoko ceni odnos koji ima sa svojim kupcima i odgovorno je posvećen upravljanju informacijama o korisnicima. Velika pažnja je usmerena ka čuvanju ličnih informacija, u skladu sa postojećim zakonima o privatnosti, i u skladu sa internim standardima i praksi.

Ova polisa opisuje informacije i praksu u zaštiti privatnosti koja se primenjuje na Web stranici www.euroimpex.rs, prilikama i dešavanjima na kojima se prikupljaju informacije od strane Euro impex WebShop-a ili u njegovo ime. Kada nam prosledite Vaše lične informacije, pristajete na praksu korišćenja informacija na način kako je to opisano u ovoj polisi.

Prikupljanje korisničkih informacija

U toku kupovine ili tokom korišćenja naših servisa ili usluga, možemo Vam zatražiti Vaše lične informacije. To se može desiti u sledećim slučajevima:

 1. prilikom online registracije korisničkog naloga
 2. pri kupovini proizvoda
 3. korišćenjem nekog servisa ili usluge
 4. učestvovanjem u nagradnim igrama, poklonima, anketama i istraživanjima
 5. uspostavljanjem kontakta preko web stranice
 6. učestvovanjem u drugim aktivnostima Euro impex WebShop-a.

Tipovi informacija

Informacije koje Euro impex WebShop može prikupljati su:

 1. Vaše kontakt informacije (ime, prezime, naziv firme, poštanska i e-mail adresa, broj telefona)
 2. Informacije za naplatu i isporuku (adresa za isporuku)
 3. Informacije ličnog izbora (lista željenih proizvoda, komentari o ponuđenim proizvodima)

Korišćenje prikupljenih informacija

Prikupljene informacije se koriste u sledećim slučajevima:

 1. Popunjavanje formi u zahtevima za proizvodima, servisima ili informacijama
 2. Organizacija i administracija članskog kluba sa pravom ostvarivanja popusta
 3. Obezbeđivanje i pružanje korisničkih servisa
 4. Organizacija i administracija nagradnih igara, poklona i anketa
 5. Ponuda novih proizvoda i servisa
 6. Poboljšanje efektivnosti naših Web stranica, marketinških aktivnosti, servisa i ponude
 7. obavljanje drugih poslovnih aktivnosti

Prikupljanje informacija o drugim ili od drugih osoba

Ukoliko nam dostavite informaciju o drugim osobama, ili ako druge osobe dostave informacije o Vama, iste će biti korišćene striktno u svrhe za koje su i dostavljene. Kao primer ovog tipa informacija možemo da navedemo adresu prijatelja na koju će biti dostavljena porudžbina, ili e-mail adresa prijatelja koja je zabeležena preko opcije “Preporučite prijatelju” ili preko nekih drugih opcija. Zabranjeno je slanje ili prenošenje na ovu lokaciju, ili sa nje, bilo koje vrste nezakonitih, pretećih, uvredljivih, nacionalnih, verskih, klevetničkih, opscenih, pornografskih ili drugih materijala koji su u suprotnosti sa zakonom.

Prosleđivanje ličnih informacija

Euro impex WebShop ne prodaje i ne iznajmljuje Vaše lične podatke trećim licima! Euro impex WebShop može imati potrebu da prosledi informacije određenim trećim licima, kao što su naši agenti, servisni centri ili drugi predstavnici koji nastupaju u naše ime. Ova akcija može biti preduzeta u sledećim slučajevima:

 1. Ispunjavanje korisničkih porudžbina
 2. Slanje marketinških obaveštenja
 3. Dostavljanje paketa
 4. Zakazivanje i izvođenje instalacija
 5. Servisiranje proizvoda
 6. Izvršavanje korisničkih servisa
 7. Sprovođenje istraživanja, analiza ili drugih upita
 8. Slanje regularnih poštanskih ili elektronskih poruka

Treća lica, sa kojima Euro impex WebShop ima ugovor, su ovlašćena da prosleđene informacije koriste isključivo u svrhe za koje su unajmljena. Kao deo ugovora sa njima, u obavezi su da slede pravila privatnosti koja smo im prosledili i da preduzmu razumne mere predostrožnosti kako bi obezbedili sigurnost Vaših ličnih podataka.

Euro impex zadržava pravo da prijavi istražnim organima aktivnosti za koje smatramo da su nezakonite. Euro impex WebShop može proslediti određene lične podatke u slučaju da verujemo da je taj postupak razumno potreban kako bi se zaštitila prava, svojina i sigurnost drugih i nas samih. Isto tako lični podaci se mogu proslediti u slučaju korporacijske prodaje, integrisanja, akvizicije, raspuštanja ili nekog sličnog događaja.

Mogućnost ne prihvatanja marketinških aktivnosti

Jednom kada prikupimo vaše podatke, možemo Vam poslati marketinška obaveštenja koja sadrže povoljne ponude, promocije, prodajne akcije i ostale sadržaje. U svakom trenutku imate opciju neprihvatanja budućih marketinških obaveštenja Euro impex WebShop-a. Za prestanak primanja marketinških obaveštenja, molimo Vas da preduzmete neku od sledećih opcija:

 1. Sledite uputstva za odjavu u primljenim marketinškim obaveštenjima koja su poslata sa naše strane.
 2. Putem telefona: 018/255-141, 513-564
 3. Slanjem e-maila na adresu: webmaster@euroimpex.rs sa temom “Odjava”
 4. Slanjem pisma na adresu:

  Euro impex d.o.o.
  Anete Andrejević 1
  18000 Niš

Pri slanju e-maila i pisma, molimo Vas da upišete svoje puno ime i prezime, adresu, broj telefona, e-mail adresu i da specifično naznačite koji tip marketinškog oglašavanja (e-mail, direktna poštanska pisma, ili telefonske pozive) ne želite da dobijate. Na taj način će biti osigurana Vaša identifikacija u našem sistemu kako bi uspešno procesirali Vaš zahtev. Euro impex WebShop će preduzeti neophodne korake kako bi implementirali Vaš zahtev za prestanak dobijanja marketinških obaveštenja. Molimo Vas da notirate da zbog obrade podataka, poštanskih i sistemskih rokova, ova procedura može potrajati 5 radnih dana za e-mail poruke i 2 nedelje za direktno slanje pošte. Dok ova promena ne stupi na snagu, moguće je da ćete u tom periodu i dalje dobijati naša marketinška obaveštenja. Takođe treba imati u vidu da i kada se odjavite od prijema marketinških obaveštenja, moguće je da ćete i dalje dobijati poslovna obaveštenja kao što su potvrde o naručivanju robe, informacije o povraćaju robe, informacije o statusu članskog kluba ili ostala obaveštenja koja se tiču Euro impex webShop-a.

Euro impex zadržava pravo da prijavi istražnim organima aktivnosti za koje smatramo da su nezakonite. Euro impex WebShop može proslediti određene lične podatke u slučaju da verujemo da je taj postupak razumno potreban kako bi se zaštitila prava, svojina i sigurnost drugih i nas samih. Isto tako lični podaci se mogu proslediti u slučaju korporacijske prodaje, integrisanja, akvizicije, raspuštanja ili nekog sličnog događaja.

Kontakt

Ukoliko imate pitanja ili pritužbe koje se tiču privatnosti i sigurnosti Vaših podataka, ili ukoliko imate saznanja ili sumnju o narušavanju privatnosti ili sigurnosti, molimo Vas da nas kontaktirate na neki od sledećih načina:

 1. Pozovite nas na jedan od brojeva telefona: (018) 513-564, 255-141, 519-437
 2. Pošaljite zahtev na e-mail: webmaster@euroimpex.rs
 3. Putem faxa na broj: (018) 255-141
 4. Slanjem pisma na adresu:

  Euro impex d.o.o.
  Anete Andrejević 1
  18000 Niš